Direktlänk till inlägg 21 januari 2009
...kan jag lova!
Bakade den här om dagen.
Grymt gott recept detta!
Tid: 1 timme, varav 45 i ugnen
1 kaka, 12-15 bitar
Du behöver:Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
Om du har en mortel: Stöt saffranet, gärna tillsammans med lite socker, i din mortel. Det gör att saffranet blir mer finfördelat, men har man ingen mortel så kan man strunta i det.
Vispa ägg och socker så det blir vitt och poröst, gärna med elvisp.
Vispa ner saffran, bakpulver och mjölk.
Tillsätt och sist vetemjöl och det smälta matfettet och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den på ett fat. Lägg gärna formen över eller en bakhandduk och låt svalna.
Sikta över florsocker vid servering.
...vilket betyder simskola för barnen. Först ut är Isabelle, medans jag kopplar av i godan ro med en kopp kaffe och en bit hallonpaj. Jag är stammis här av flera olika skäl. :-)...
Ingredienser 125 g smör eller margarin 2 dl socker 2 ägg 1 dl mjölk saft av 1 limefrukt 2 bananer 3 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 1/3 tsk salt 1/2 dl blåa vallmofrön 1 1/2 tsk vaniljsocker Glasyr 2 dl florsocker ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | |||
26 |
27 | 28 |
29 | 30 |
31 | ||||
|