Ingredienser
- 125 g smör eller margarin
- 2 dl socker
- 2 ägg
- 1 dl mjölk
- saft av 1 limefrukt
- 2 bananer
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1/3 tsk salt
- 1/2 dl blåa vallmofrön
- 1 1/2 tsk vaniljsocker
Glasyr
- 2 dl florsocker
- 1 1/2 msk vatten
Garnering
- 1 banan
- maraschinokörsbär
- ev lite vallmofrön
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget och därefter mjölken och limesaft. Skala och mosa bananerna och rör ner i smeten.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt, vallmofrön och vaniljsocker. Rör ner i äggblandningen. Häll kaksmeten i muffinsformar och grädda 25-30 minuter.
- Rör under tiden ihop florsocker och vatten. Låt muffinsen svalna.
- Lägg ett par bananskivor och ett körsbär på varje och ringla över glasyr. Strö ev lite vallmofrön på toppen.
Näringsvärde
- ENERGI:1220 kJ/290 kcal
- FETT:11 g